Abaliget

Abaligetet kelta eredetű településnek tartják, de a barlangban talált bemosott tárgyak, állatcsontok és a velük azonos jellegű, külszínen talált használati eszközök együtt bizonyítják, hogy már a történelem előtti időkben lakott ember, ha nem is a barlangban, de az Abaligeti-barlang közvetlen környékén. A tiszta levegőjű, állandó 16°C hőmérsékletű barlang klímája gyógyhatású, légúti megbetegedések kezelésére alkalmas. Legismertebb látványossága a kagylós mészkőben kialakult cseppkőbarlang, amely a Dél-Dunántúl leghosszabb patakos barlangja. A barlang a Katya-patak forrása. A mélyből előtörő víz egykor több malmot hajtott, ma a barlang vize táplálja Abaliget két mesterséges tavát. Érdemes megnézni a denevérmúzeumot is.
 
Nyitvatartás
májustól októberig naponta 9-18 óráig.
Barlangtúrák minden egész órában indulnak, az utolsó 17 órakor.
A túra ideje kb. 45 perc, hossza oda-vissza 1km. 
 
   
 

Harkányi gyógyfürdő

Harkány Magyarország, valamint Baranya megye déli részén található, 8 km-re a horvát határtól. A fürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. Harkányfürdőt kitűnő természeti adottságainak, a víz gyógyhatásának és pompás környezetének köszönhetően, hosszú ideje csak a "Reumások Mekkája"-ként emlegetik. A 13,5 hektáros ősparkban 7.600 m2 vízfelület, 5.000 m2 fedett pihenőterület, 3 gyógy és 5 strandmedence, látványfürdő (2 jacuzzi, 2 pezsgőmedence, 2 szauna, 2 gőzkabin) várja vendégeit. Magától értetődően Harkány nem csak a mozgásszervi-, emésztőrendszeri -, és bőrproblémákkal érkezőket, hanem a vizes szórakozás-kikapcsolódás híveit is várja, minden korosztályt minden évszakban


Orfű

Orfű a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek hegység északnyugati "hátánál", Pécstől 16 km-re elhelyezkedő üdülőfalu.

Az Orfűi Malommúzeum az 1970-es évek elején jött létre. A múzeum az őrlés technológiájának fejlődéstörténetét mutatja be az őskortól napjainkig.A múzeum kétféle malmot mutat be. A visszaállított orfűi vízimalom nem csupán múzeum, hanem az egyetlen patakmalom hazánkban, amely napjainkban is tényleges gabonaőrlést folytat egész évben. A múzeum május 1-től szeptember 30-ig, hétfő kivételével minden nap, 10.00-17.00 között tart nyiva.
 
 

 
Siklós

Siklós Dél-Baranya és a Dráva medence természeti, történeti és kulturális értékekben egyik leggazdagabb települése. Jelentőségét kiváló természeti adottságai, szubmediterrán éghajlata, az itt élők vendégszeretete és a magyar történelemben betöltött szerepe adja. A siklósi vár hazánknak fontos történelmi
nevezetessége.
 

Villány

Villány Villány utcáin szépen felépített pincesorok, présházak árulkodnak a község hagyományos szőlőgazdálkodásáról és borkultúrájáról. Nem csoda, hiszen a Villányi-hegyen a napsütötte dűlőknek és az itáliaihoz hasonló mediterrán klímának köszönhetően csodaszép borok teremnek. Hazánk legdélebbi borvidéke, a Siklós-villányi borvidék a Mecsek lejtőitől délkeleti irányba, a Villányi-hegység déli és keleti lejtőin terül el.
 

Comments powered by CComment

SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY

Hírlevél

Elérhetőség

Gilice Panzió & Étterem
7628 Pécs, Melegmányi út 32.
Tel./fax: 72/532-253
Mobil: 30-878-8378

vendegszolgalat@gilicepanzio.hu
www.gilicepanzio.hu

Étterem nyitvatartás:
Hétfő - kedd:           ZÁRVA
Szerda - szombat: 12.00 –21.00
Vasárnap:               11.00-16.00

Üzenetküldés